PC Builder van Yourbuild: stel jouw ideale pc samen

De YourBuild PC Builder is het ideale hulpmiddel om jouw eigen pc samen te stellen. Door onze voorselectie zijn de stappen overzichtelijk en efficiënt. En weet je wat het leuke is? Door slimme afhankelijkheden kun je geen fouten maken

Waarom een PC Builder?

Natuurlijk is het geen vereiste om onze PC Builder te gebruiken. Er zijn tenslotte genoeg mooie computers die al samengesteld zijn. Zo kun je er voor kiezen om onze YourBuild Lite of YourBuild Power aan te schaffen. Deze game pc’s kun je snel en makkelijk bestellen voor als je zelf geen zin hebt om er eentje uit te denken. Wij hebben al het werk dus al voor jou gedaan! Ook hebben we verschillende game laptops in ons assortiment.

Heb je echter specifieke wensen of wil je net even iets bijzonders? Dan is het de moeite waard om jouw game pc zelf samen te stellen.

Hoe stel ik mijn eigen PC samen?

In 12 stappen passeren alle onderwerpen de revue, waar je aan moet denken bij het samenstellen van je eigen PC. Iedere stap is zorgvuldig samengesteld uit hoogwaardige producten. Wij hebben er reeds voor gezorgd dat je geen onmogelijke combinaties kunt maken. Twijfel je toch over jouw configuratie? De experts van YourBuild kijken sowieso altijd met je mee.

Screenshot van de Yourbuild PC Builder

AMD of Intel

We bieden keuze uit twee PC Builders, namelijk AMD en Intel. Beiden begeleiden je in twaalf stappen naar jouw ideale pc.

De stappen van onze PC Builder

Configurator stap 1: Behuizing

Ben jij fan van RGB fans? Of wil je zeker weten dat je altijd over de juiste aansluitingen beschikt? De Yourbuild PC Builder start met de keuze van de behuizing. Zo kies je gegarandeerd de behuizing die voor jou geschikt is.

Stap 2: Processor

Vervolgens gaat de PC Builder verder met het hart van jouw pc; de processor. Het aantal cores/kernen bepaalt voor een groot gedeelte de snelheid. Om je game soepel te laten verlopen heb je er minimaal 4, maar idealiter minimaal 6 nodig. Kies je voor een Intel dan start onze configurator het met de Intel Core i5 12400F. Bij AMD begint het met de AMD Ryzen 5 5600X. Wil je 6, 8 of misschien zelfs 16 cores? De keuze is aan jou.

In deze stap kies je de processor met het juiste aantal cores, threads en Ghz voor jouw games of applicaties.

Stap 3: Moederbord

Afhankelijk van de door jou gekozen behuizing en processor, worden in deze stap een aantal moederborden voorgesteld. Op die manier kies je de ideale combinatie van aansluitmogelijkheden. Ook hebben verschillende moederborden de mogelijkheid om uitgerust te worden met Bluetooth en Wifi.

Stap 4: Processor koeling

Bij de een krachtige processor hoort ook de juiste processor koeling. Ga jij voor lucht- of waterkoeling? En ook de echte RGB-liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Hierbij is belangrijk om te weten dat alle koelers die wij aanbieden genoeg koeling potentie hebben voor de processors waar je uit kunt kiezen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over oververhitting van de processor.

Stap 5: Grafische kaart (voor de echte Game PC Builder)

Full HD of liever 4K? Voor de echte gamer is de grafische kaart natuurlijk van groot belang. Kies in deze stap van de PC Builder de juiste kaart met genoeg grafische kracht en videogeheugen.

Ben je van plan om op 1080p (Full HD) te gaan gamen? Dan hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan de RTX 3050 en RTX 3060 van NVIDIA of de RX 6600 van AMD. Is je plan om te gaan gamen op 1440p (Quad HD)? Ook dat kan met de RTX 3060! Maar idealiter raden we je dan aan om minimaal naar een RTX 3060 Ti of een RX 6600 XT te kijken. Eventueel kun je nog verder upgraden naar een RTX 3070 of RTX 3070 Ti. Als laatste komen we bij de RTX 3080 en hoger, deze kaarten zijn weggelegd voor de 4K gamers.

Mocht je zelf al een grafische kaart hebben maar toch gebruik willen maken van de AMD of Intel configurator? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we een op maat gemaakte order voor je maken.

Lees hier meer over de keuze van de beste grafische kaart.

Stap 6: Werkgeheugen

In deze stap bieden we keuzen uit verschillende varianten van Kingston. Kies de snelheid en natuurlijk ook het aantal GB.

Stap 7: Opstartschijf

Natuurlijk voorzien we jouw pc van een snelle opstartschijf. Hoe snel en hoe groot? Ook dat bepaal jij!

Stap 8 en 9: Opslag

Optioneel kun je jouw systeem uitbreiden met extra opslag. Kies hoeveel TB je nodig hebt en bepaal ook hoe snel je jouw opslag wil hebben. Deze opslag is namelijk als SSD beschikbaar.

Voor de echte grootverbruikers bestaat de optie om nog een extra opslagschijf toe te voegen.

Stap 10: Voeding

Het laatste onderdeel dat je in de PC Builder kunt kiezen is de voeding. Kies bijvoorbeeld tussen half- en volledig modulair. Sommige modellen zijn zelfs compleet stil tot en met 40% belasting. Daarnaast laat onze pc builder alleen voedingen zien met genoeg wattage voor de onderdelen die jij hebt gekozen.

Stap 11: Assemblage

De PC wordt netjes door ons geassembleerd. Ook updaten we de BIOS naar de laatste versie, stellen we het werkgeheugen in op de juiste snelheid en wordt de PC uitgebreid getest.

Verder ben je standaard voorzien van 2 jaar garantie & service. Indien gewenst kun je hier zelfs 3 jaar van maken.

Stap 12: Besturingssysteem (de laatste stap van de configurator)

Standaard worden alle computers door ons geleverd inclusief Windows 10. Je hebt daarbij keuze tussen Windows 10 Home Demo, Windows 10 Home of Windows 10 Pro. Ook worden alle benodigde drivers en software geïnstalleerd. Je kunt dus direct gebruik maken van de PC als deze geleverd is.

Optioneel heb je de mogelijkheid om ook Microsoft Office toe te voegen.

Onze PC Builder conclusie

Met de Yourbuild PC Builder ben je in staat om een computer samen te stellen die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen. De configurator is zo gemaakt dat fouten in principe niet mogelijk zijn en er kijkt ook altijd iemand mee met het resultaat.

Vind je het prettig als iemand nog even meekijkt voordat jij hem definitief bestelt? In de winkelwagen heb je de mogelijkheid om jouw configuratie te delen.

Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Klik dan op jouw favoriete platform om direct te beginnen!

Start onze Intel PC Builder

 Start onze AMD PC Builder