Veelgestelde vragen

Wie is Yourbuild?


YourBuild is in 2019 opgericht door twee computernerds, Bram van Zanen en Coen Zuidgeest, vanuit een enorme passie voor gaming en hardware. Sinds de start van ons bedrijf hebben wij een duidelijke missie: “Het leveren van de hoogste kwaliteit computers waarbij de service en klantervaring centraal staat.”

Door deze manier van werken hebben wij in korte tijd een sterke naam voor ons zelf kunnen opbouwen. Bij YourBuild zullen we je daarom altijd van eerlijk advies voorzien en wij doen niets liever dan jou helpen aan een pc die perfect bij jou past.

Om je hierbij te helpen hebben wij hard gewerkt aan het ideale hulpmiddel, onze configurator. Deze PC Builder is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Geen zorgen, je kunt hier door de slimme programmering van de builder geen foute configuratie in maken.

Ben je opzoek naar iets dat je niet kunt vinden of wil je een computer buiten de configurator op maat laten maken? Neem dan vooral contact met ons op voor jouw persoonlijke advies!

Onze service

Bij YourBuild doen we ons uiterste best om je te helpen bij het samenstellen van jouw perfecte PC! Heb je al een PC bij ons besteld? Ook dan staan we altijd voor je klaar! Bij een probleem zullen we je eerst zo goed mogelijk op afstand proberen te helpen. Dit doen we zodat je niet meteen je PC naar ons hoeft op te sturen. Als we het probleem niet op afstand kunnen oplossen dan zullen we er altijd voor zorgen dat we je PC zo snel mogelijk repareren en weer bij jou thuis afleveren.

Eerlijk advies

Bij YourBuild doen we niets liever dan jouw perfecte PC bouwen! Kom je er zelf niet helemaal uit, heb je speciale wensen of gewoon een vraag? Dan zullen we je altijd zo snel mogelijk proberen te helpen en je ons eerlijke advies te geven!

Beste prijs garantie

Heb je een offerte van een andere PC assemblage winkel? Stuur hem naar ons door en wij doen een poging hetzelfde systeem voor een betere prijs te bouwen of wij proberen voor dezelfde prijs een beter systeem te bouwen. Overige informatie en de voorwaarden van onze beste prijs garantie kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Flexibele levering

Alle Game PC’s, Workstations en Laptops worden gratis plug & play geleverd met de mogelijkheid voor een avondlevering (alleen op werkdagen) of voor levering bij een PostNL afhaalpunt.

PC Builder

YourBuild biedt een PC Builder als het ideale hulpmiddel om jouw eigen pc samen te stellen. Door onze voorselectie zijn de stappen overzichtelijk en efficiënt. En weet je wat het leuke is? Door slimme afhankelijkheden kun je geen fouten maken! Klik hier als je meer uitleg wil over de werking van onze configurator.

Accessoires

Kun jij wel wat nieuwe game accessoires gebruik om je prestaties in-game te verbeteren? YourBuild bouwt niet alleen jouw ideale game pc, maar heeft ook een grote selectie aan game accessoires. Zo helpen wij bij het creëren van jouw beste game ervaring.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt bij ons betalen met iDEAL, Bancontact (MisterCash), Overboeking, Creditcard, In3 en SprayPay.

Betaling mislukt?

Het kan soms gebeuren dat een betaling mislukt. Wanneer dit gebeurd kun je het beste de betaling nogmaals proberen of kiezen voor een andere betaalmethode. Mocht het hierna nog steeds niet lukken dan kan dit meerdere oorzaken hebben, zoals een storing of andere probleem bij je bank. In dit geval raden we je aan om contact op te nemen met jouw bank.

Bij een mislukte betaling kun je natuurlijk ook altijd contact met ons op nemen, we helpen je graag!

Hoe werkt In 3 keer betalen met 0% rente?

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van In3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is €3000,-. Voorafgaand aan de betaling doet In3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kun je contact opnemen met In3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over In3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

Als je kiest voor In3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Na het plaatsen van je bestelling betaal je het eerste deel veilig en gemakkelijk via iDEAL. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje met begeleidend sms’je zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

Je moet minimaal 18+ zijn om deze dienst te gebruiken. Als je optijd betaald, voorkom je extra kosten en zorg je dat je in de toekomst nogmaals gebruik kunt maken van de diensten van In3.

Hoe werkt gespreid betalen met SprayPay?

Met SprayPay – Gespreid betalen kun je jouw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen betalen. Wil jij eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. Eigenlijk bepaal jij dus de looptijd. Gespreid betalen is mogelijk vanaf €250,- tot €5000,-. Let op! Geld lenen kost geld.

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling direct in behandeling genomen. Wil je meer informatie over SprayPay? Bezoek dan: www.spraypay.nl.

Let op! Geld lenen kost geld.

Zijn jullie prijzen inclusief btw?

Ja, alle prijzen op onze website zijn inclusief 21% btw.

Wat is de status van mijn bestelling?

Na een geslaagde betaling ontvang je een mail ter bevestiging van je bestelling. Zodra wij starten met de assemblage (het bouwen) van het systeem ontvang je ook een status update per mail.

We streven er altijd naar om een bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Je kunt natuurlijk altijd de status van je bestelling opvragen door contact met ons op te nemen.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wij streven er naar om je bestelling altijd zo snel mogelijk af te ronden. De levertijd van onze game pc’s en workstations is 2 tot 5 werkdagen en bij onze game laptops is dit 5 tot 10 werkdagen.

Als je een accessoire hebt besteld dan zal dit dezelfde dag of de volgende dag verzonden worden.

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling wordt afgeleverd?

Op de dag dat je bestelling door ons wordt verzonden krijg je een Track & Trace per e-mail. Met deze Track & Trace code kun je de bestelling volgen en zien wanneer de postdienst verwacht je pakket af te leveren.

Al onze systemen worden verzekerd verzonden met PostNL. Verder maken we gebruik van speciaal inpakmateriaal binnen in de PC. Dit materiaal zorgt ervoor dat alle onderdelen tijdens vervoer netjes op hun plek blijven zitten.

Hoe zit het als ik ervoor heb gekozen om mijn bestelling af te halen?

Mocht je gekozen hebben voor afhalen dan nemen we contact met je op zodra je bestelling klaar staat.

Naar welke landen wordt er geleverd?

Standaard verzenden wij gratis naar Nederland en België.

Op aanvraag is het ook mogelijk om naar andere landen binnen de Europese Unie te verzenden.

Mijn bestelling is tijdens transport beschadigt, wat moet ik doen?

Mocht je bestelling schade hebben opgelopen tijdens transport, maak dan direct foto’s van de binnen- en buitenkant van de verpakking en het verzendlabel. Maak ook foto’s van alle zichtbare schade aan het product.

Neem vervolgens zo snel mogelijk contact met ons op.

Wordt mijn PC geleverd met Windows 10/ 11?

Configurator

Gebruik je onze configurator om zelf samen te stellen, dan kun je bij de laatste stap kiezen voor Windows 11 Home Demo, Windows 11 Home of Windows 11 Pro. Sinds januari 2024 is het niet meer mogelijk om voor Windows 10 te kiezen. Steeds meer nieuwe drivers zijn niet meer compatible met Windows 10 en daarom kiezen wij er voor om alleen nog maar 11 aan te bieden.

Ik heb mijn eigen Windows sleutel

Als er in de configurator wordt gekozen voor Windows 11 Home Demo is het mogelijk een elders aangeschafte Windows licentie te activeren. Het belangrijk om te weten dat als je elders Windows aanschaft dat die verkopende partij verantwoordelijk is voor de ondersteuning.

Vaste modellen

Bij YourBuild worden alle vaste modellen geleverd met een geactiveerde versie van Windows 11 Home.

Welke versie van Microsoft Office leveren jullie?

Bij alle YourBuild systemen kun je kiezen voor Microsoft Office Professional Plus 2021. Wij installeren deze op het gekozen systeem. Dit pakket bevat onder andere: Word, Excel, PowerPoint & Outlook.

De licentie is gebonden aan de PC en komt nooit te vervallen.

Hoe lang duurt mijn reparatie?

Dit is afhankelijk van het probleem. In de meeste gevallen kunnen wij het probleem binnen korte tijd oplossen op afstand.

In het geval dat de pc bij ons terug komt worden de meeste problemen binnen enkele dagen opgelost en daarna gelijk geretourneerd op de post. Bij zeer gecompliceerde problemen kan het langer duren (ongeveer 2 tot 3 weken).

Als het defect wordt geconstateerd in een product dat niet langer in ons assortiment zit is de reparatietijd afhankelijk van de fabrikant (dit kan een aantal weken tot 3 maanden duren).

In dit geval zullen wij ook altijd kijken of er andere mogelijkheden zijn. We zullen ook kijken naar de mogelijkheid voor een leen onderdeel/systeem

Behoud ik mijn garantie als ik onderdelen toevoeg en/of vervang?

Ja, we gaan ervan uit dat je zelf goed weet wat je aan het doen bent als je de pc open maakt voor een aanpassing. We raden wel aan om eerst contact met ons op te nemen om te controleren of de aanpassing mogelijk is.

Als je een onderdeel kapot maakt tijdens het aanpassen van de pc, valt dit onderdeel niet meer binnen de garantie. Ook onderdelen die niet zijn aangeschaft bij YourBuild vallen niet binnen de garantie.

Mijn pc heeft problemen na de garantieperiode, wat kan ik doen?

Zelfs als de garantieperiode voorbij is willen we je graag helpen. Neem contact met ons op en we kijken wat we voor je kunnen doen. Veel onderdelen hebben direct bij de fabrikant een langere garantie die in sommige gevallen nog inzetbaar is.

Mag ik roken bij mijn pc?

In onze algemene voorwaarden Artikel 18 lid 7 staat: “De garantie van een aangeschaft product komt te vervallen als deze is bedekt of gevuld met tabak residu, vocht of andere restchemicaliën die worden veroorzaakt door blootstelling aan roken en/of tabak consumptie”

Tabakrook is erg schadelijk voor een computer. Het residu van tabak heeft veel restchemicaliën en is vochtig. Dit maakt de computer niet alleen warmer maar kan ernstige schade veroorzaken.

Wij zullen een PC waar tabak residu is aangetroffen altijd eerst controleren op schade of eventuele problemen. Als we bepalen dat de PC alsnog onder garantie valt zullen we eerst de residu moeten schoonmaken hiervoor kunnen we schoonmaakkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid residu die wij aantreffen en bedragen tussen de €50 – €125.

Ben je niet tevreden met je aankoop?

Ben je niet tevreden met je aankoop? Dan kun je gebruik maken van het herroepinsrecht. Na het bestellen van jouw systeem heb je een termijn van 14 dagen om zonder opgave van redenen de bestelling te herroepen. Het herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jouw aangewezen derde de bestelling in ontvangst heeft genomen. Mocht je gebruik willen maken van je herroepingsrecht neem dan contact met ons op, we zullen je dan een verzendlabel sturen waarmee je gratis het systeem kunt verzenden. Overige informatie en de voorwaarden van onze 14 dagen bedenktijd kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Ik heb feedback voor jullie, waar kan ik dit het beste melden?

Bij YourBuild willen we ons altijd verder ontwikkelen en verbeteren waar mogelijk. Neem dus gerust contact met ons op als je denkt dat je ons ergens bij kunt helpen!

Ik heb een klacht, waar kan ik die het beste melden?

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent met een product van ons of met onze service. We willen je graag vragen om dit eerst bij ons te melden door contact met ons op te nemen. Als dit niet de gewenste oplossing biedt dan is het ook mogelijk om dit te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie.

De Europese Commissie biedt een platform voor online geschillenbeslechting aan voor consumenten, die je kunt vinden op http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Wij nemen vrijwillig deel aan een geschillenbeslechtingsprocedure.

Contactgegevens

  • Weversbaan 21A
  • 2352 BZ Leiderdorp
  • Nederland